Nordic Hundfoder

Nordic Dog Food Hundfoder är fryst färskfoder som enbart innehåller oxkött, vom, och antingen vetekli, ångkokt korn eller rå morot, beroende på vilken variant det är, samt potatis. Dessutom är nödvändiga vitaminer och mineraler tillsatta.

Nordic Bas Innehåller vetekli

Nordic Special+ innehåller ångkokt korn

Nordic Spannmålsfri innehåller rå morot

Nordic Light (utan oxkött, vom är basen) innehåller ångkokt korn

Utöver dessa finns halvfodren Nordic Vom och Nordic Oxkött, med mera.

Detaljer om foder finns på Nordic Dog Foods hemsida.

Se även vår prislista

Snällt mot känsliga hundar

Nordics foder innehåller inga onödiga tillsatser, som färgämnen, konserveringsmedel och konsistensgivare, och genomgår inga komplicerade processer vid produktionen. Detta beskriver Nordic själva som en anledning till att Nordic Hundfoder är bra för känsliga hundar och minskar risken för allergi.

Lokalproducerat utan antibiotika

Alla ingredienser, såväl från djur som växter, produceras i lokalt i närområdet, av producenter som producerar människomat. Därför innehåller fodret minsta möjliga mängd antibiotika och andra gifter, precis som svenskt kött för människor inte innehåller antibiotika. Detta är viktigt för att motverka antibiotikaresistens, och minskar risken att hund och människa drabbas av farliga resistenta bakterieinfektioner. Det betyder också att Nordic kan spåra alla ingredienser till källan.

Klimateffektivt

Eftersom oxköttet och vommen i fodret kommer från djurdelar som vi människor inte äter, så har Nordic nästan obefintligt klimatavtryck. Korna föds upp till människomat. Nordic tar hand om resterna med minimal energiåtgång. Dessutom är transporterna absolut kortast i branschen – i hela kedjan från ko i Skåne till kund i Lund. Fodret hanteras och transporteras i obruten kylkedja, som om det vore människomat (tills vi som återförsäljare hämtar det vid fabriken och levererar direkt hem till dig).

Läs mer på Nordic Dog Foods hemsida.

Intresseanmälan
Till sidans topp